پروژه های خودرویی وزیر صمت ضمانت اجرایی ندارد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه‌های وزیر ممکن است به دلیل عدم قدرت تولیدکننده در عملیاتی کردن آن، ضمانت اجرایی نداشته باشد، در نهایت پس از دریافت نظرات نمایندگان در کمیسیون، جمع‌بندی‌ها انجام خواهد شد.

به گزارش تحریریه، لطف‌الله سیاه کلی در خصوص پروژه‌های 9 گانه وزیر صمت برای صنعت خودرو و قابلیت اجرای آن که در کمیسیون صنایع مجلس با حضور وزیر صمت مطرح شده است، گفت: طرح وزیر صمت موافقان و مخالفانی دارد و مقرر شد یک فرصت یک هفته‌ای برای مطالعه این طرح و ارائه نقطه نظرات نمایندگان ارائه شود و در نهایت این طرح با حضور وزیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا کار مشترک میان وزیر و نمایندگان کمیسیون وارد مرحله اجرایی شود.

وی در خصوص وضعیت فرسودگی ناوگان حمل‌ونقلی کشور و راهکارهای آن با توجه به اینکه نوسازی یکی از موضوعاتی است که در برنامه وزیر صمت نیز آمده، گفت: در ارتباط با نوسازی ناوگان، تولید 3 میلیون دستگاه خودرو تا سال 1404 در طرح وزیر صمت دیده شده که تعداد یک میلیون و 500 هزار دستگاه برای جایگزینی ناوگان نو با فرسوده‌ها منظور شده است.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از نقدهای وارد بر طرح وزیر صمت این است که برنامه وزیر، طرح اقدام است، در حالی که اقدام در حیطه وظایف تولیدکننده است. بر همین اساس پروژه‌های وزیر ممکن است به دلیل عدم قدرت تولیدکننده در عملیاتی کردن آن، ضمانت اجرایی نداشته باشد. در نهایت پس از دریافت نظرات نمایندگان در کمیسیون، جمع‌بندی‌ها انجام خواهد شد.

سیاه کلی در خصوص اصرار مجلس بر آزادسازی واردات خودرو و دلایل تصویب دو مصوبه با موضوع واردات خودرو در کمیسیون‌های تلفیق و صنایع مجلس عنوان داشت: مجلس منتخب مردم است و هدف این نهاد رفع مشکلات شهروندان است. کمبود عرضه خودرو در بازار اکنون به عنوان یکی از مشکلات مطرح است، به طوری که هزاران نفر در انتظار خرید خودرو هستند و این در حالی است که خودروسازان داخلی قادر به پاسخگویی به نیاز مردم نیستند.

وی تصریح کرد: بر همین اساس مجلس در جهت تصویب مصوباتی مبنی بر واردات خودرو با تیراژ حداقلی گام برداشت تا از این فرصت به منظور تنظیم بازار خودرو استفاده شود. اگر این تصمیم در رفع مشکلات بازار کارساز باشد، تصمیمات آتی دقیق‌تر و در جهت اصلاحات خواهد بود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با توجه به مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با واردات خودرو، مسیر پیش روی مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر واردات 50 هزار دستگاه خودرو با استفاده از ارز اشخاص را اینگونه ارزیابی کرد و گفت: مجلس در حیطه وظایف خود اقدام می‌کند و باید در انتظار واکنش مجمع و نحوه همکاری این بخش با مجلس بمانیم.

سیاه کلی در پایان در خصوص وضعیت مصوبه ساماندهی صنعت خودرو که ماده 4 آن به واردات خودرو در ازای صادرات خودرو و قطعه اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام مرجع خل اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان است. اگر تصمیم مجمع مبتنی بر عدم واردات باشد، این تصمیم به منزله قانون است و باید نسبت به آن تمکین کرد.

منبع: خبرخودرو

پایان/

۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰
کد خبر: 16400

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 2 =